Sastojci
- 100 g luka
- 300 g teletine od buta
- malo soli
- ½ žličice papra
- 250 g Pelata
- 100 ml Soka od rajčica
- 2 Povrtne kocke
- 1 l vode
- 600 g Zamrznutih žutih mahuna
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica nasjeckanog peršina
- 60 g fidelina (tjestenine)
Priprema
1.Na ulju popecite nasjeckani luk.
2.Dodajte teletinu narezanu na kockice, malo posolite, popaprite i pirjajte podlijevajući vodom 15-20 minuta.
3.Nakon toga dodajte pelate, sok od rajčica i povrtnu kocku. Zalijte vrućom vodom, a kad zakipi, umiješajte mahune. Kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
4.Potkraj kuhanja umiješajte nasjeckani češnjak i tjesteninu koju ste prije toga skuhali i ocijedili.
Posluživanje
Varivo od mahuna poslužite posuto nasjeckanim peršinom.
Savjet
Ovako pripremljeno varivo možete poslužiti s kiselim vrhnjem.
0 komentari:
Objavi komentar