Kiflice sa sirom

Sastojci
  • (Za oko 60 kiflice)
  • 1200 gr. brasno
  • 200 ml. mleko
  • 200 +100 ml. voda
  • 100 ml. ulje
  • 1 kom jaje
  • 1 zlica secer
  • 2 kasicice sol
  • 4 kasicice suhi kvasac
  • Nadev
  • 250 gr. feta sir izmrvjeni
  • 150 gr. riccota (mladi sir)
  • 2 bjelanke
  • 1/2 kasicica alove paprike
  • Za premaz
  • 2 zutanjke
  • susam
  • 150 gr rastopjeni margarin


Priprema
1.Kvasac zamjesite sa 100 ml. mlake vode i zlicu secer i ostavite da lijepo nadodje.

2.Mleko i vode (200 ml.) zajedno zagrejte do temperature sto bi vi prst mogo izdrzati.

3.Brasno promjesajte sa solom pa dodajte nadosli kvasac, mleko i vode, ulje i jaje i zamjesite glatko mekano testo (slobodno dodajte brasno ako mislite da vam treba).

4.Testo premazite uljom ,prekrite celofanom pa cistom kuhunjskom krpu i ostavite da tjesto lijepo nadodje dok ne duplira svoj volumen.

5.Pritisnite rukom i podelite tjesto na 2 dela.

6.Od prvi deo rasukajte cetvrtastu jufku i podelite na male kockice ovako ,svaku jos malo rasukajte i zasecite nozom na nekoliko mjesta od jedne strane ovako ,stavite nadev od sira(sve sastojke lijepo sajedinite) od drugu stranu i zarolajte.

7.Od drugu polovinu testa pravite razlicite kiflice po zelju ( obicne kiflice ili cvorcice ili slobodno uradite isto kako i sa prvi deo testa.
8.Ostavite da opet nadodje.

9.Svaku kiflicu premazite zutanjku ,posipete sa kasiku rastopjeni margarin i pospite susamom ovako.

10.Pecite na 180 stupnjeva dok ne porumene.

11.Dobar tek.

0 komentari:

Objavi komentar