Sastojci
- (Za oko 60 kiflice)
- 1200 gr. brasno
- 200 ml. mleko
- 200 +100 ml. voda
- 100 ml. ulje
- 1 kom jaje
- 1 zlica secer
- 2 kasicice sol
- 4 kasicice suhi kvasac
- Nadev
- 250 gr. feta sir izmrvjeni
- 150 gr. riccota (mladi sir)
- 2 bjelanke
- 1/2 kasicica alove paprike
- Za premaz
- 2 zutanjke
- susam
- 150 gr rastopjeni margarin
Priprema
1.Kvasac zamjesite sa 100 ml. mlake vode i zlicu secer i ostavite da lijepo nadodje.
2.Mleko i vode (200 ml.) zajedno zagrejte do temperature sto bi vi prst mogo izdrzati.
3.Brasno promjesajte sa solom pa dodajte nadosli kvasac, mleko i vode, ulje i jaje i zamjesite glatko mekano testo (slobodno dodajte brasno ako mislite da vam treba).
4.Testo premazite uljom ,prekrite celofanom pa cistom kuhunjskom krpu i ostavite da tjesto lijepo nadodje dok ne duplira svoj volumen.
5.Pritisnite rukom i podelite tjesto na 2 dela.
6.Od prvi deo rasukajte cetvrtastu jufku i podelite na male kockice ovako ,svaku jos malo rasukajte i zasecite nozom na nekoliko mjesta od jedne strane ovako ,stavite nadev od sira(sve sastojke lijepo sajedinite) od drugu stranu i zarolajte.
8.Ostavite da opet nadodje.
9.Svaku kiflicu premazite zutanjku ,posipete sa kasiku rastopjeni margarin i pospite susamom ovako.
11.Dobar tek.
0 komentari:
Objavi komentar