Priprema
1.
Na lim (moj je bio 28×34 cm) staviti masni papir, još ga malo premazati margarinom i po papiru ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake. Izraditi bjeljanjke i šećer, dodati žlicu jabučnog octa i smjesu pažljivo istresti na lješnjake. Peći u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva sat vremena. Kada je pečeno izvaditi iz pećnice i staviti na tacnu, okrenuti naopako – tako da lješnjaci budu gore. Odmah, onako vruće, premazati nutelom.
2.
Skuhati fil od mlijeka, šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izrađeni margarin i vanilin šećer. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi dodati otopljenu čokoladu.
3.
Žlicom za sladoled vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru, kao šahovsku ploču.
4.
Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko i time popuniti “rupe” između kugli od fila. Na to sve staviti 3 vrećice šlag pjene ili slatkog vrhnja. Posuti sjeckanim ili mljevenim lješnjacima.
Biskvit, varijanta 2.
isprobala i preporučila carica69 <3
U bjeljanke dodati 4 žlice brašna i samljevene musslie od lješnjaka i badema. To ispeći kao biskvit. Pečeni biskvit narezati na kockice, ubaciti u kalup i sve zaliti toplim mlijekom i kakaom.
0 komentari:
Objavi komentar