Bijela čorba


Sastojci

  • 300 g pilećeg filea
  • 2 veće mrkve
  • 1 veći krompir
  • 300 g karfiola
  • 1 glavica luka
  • 50 g riže
  • 1 kašika maslaca
  • 2 kašike brašna
  • so, biber i ostali začini
  • sirće i pavlaka (po želji)

Priprema

1.
Isjeckati luk, pileće meso, krompir i mrkvu na male kocke. Iskidati karfiol na cvjetiće.

2.
U šerpu staviti maslac i na njemu dinstati luk dok ne postane staklast. Ako počne da prigorijeva sipati malo tople vode. Zatim dodati meso, pa krčkati dok ono malo ne omekne. Kad meso omekne, dodati mrkvu, a potom i krompir. Ne nalijevati odmah svom količinom vode nego, dok se povrće ne raskuva, dodavati taman toliko vode da svi sastojci budu tek prekriveni.
3.
Kad je svo povrće omeknulo, dodati pola šake riže i pripremljeni karfiol. Naliti još malo vode i kuvati dok se riža ne skuva i karfiol ne omekne.
4.
Kada je svo povrće već kuvano, dodati začine po ukusu. Zatim nalivati pomalo preostalu vodu, a količina vode zavisi od željene gustine čorbe - od litar i po do tri litra.
5.
Kada sve uvri, pomiješati dvije kašike brašna sa pola čaše mlake vode (dodajte pomalo vode u brašno dok zamućujete, tako se neće zgrudvati), pa zamiješati tu smjesu u čorbu. Miješati dok se čorba malo ne zgusne.
6.
U gotovu čorbu, ako tako volite, možete da dodate i jednu kašiku pavlake, a to možete da ostavite i za serviranje.
Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar