Sastojci
- 500g kore za burek
- Piletina-ćevapi nadjev:
- 3 kom luka
- malo ulja
- 4-5 kom zabatkova - piletina
- 10 kom ćevapa
- začini: sol, papar, vegeta i peršin list
- Premaz:
- 2 kom jaja
- 180 ml kiselo vrhnje
- 100 ml mineralne vode
- 50 ml ulja
- 1 mala žlica praška za pecivo
- malo soli
Priprema
1.Popržiti sitno sjeckani luk, dodati piletinu narezanu na male kockice, začiniti i na kraju dodati narezane ćevape. Sve pržiti dok se ne ispeće.
2.Premaz:
Sve sastojke sjediniti.
3.U nauljeni lim staviti koru preklopljenu po pola, namazeti ju premazom.
4.Staviti drugu koru preklopljenu i nju posuti sa mesom. Slagati dok ne potrošimo kore. Ponegdje možete staviti i dvije kore.
5.Završeno izrezati.
6.Premazati ostatkom premaza.
Prijatno!
Izvor coolinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar