Piletina-ćevapi burek


Sastojci
  • 500g kore za burek
  • Piletina-ćevapi nadjev:
  • 3 kom luka
  • malo ulja
  • 4-5 kom zabatkova - piletina
  • 10 kom ćevapa
  • začini: sol, papar, vegeta i peršin list
  • Premaz:
  • 2 kom jaja
  • 180 ml kiselo vrhnje
  • 100 ml mineralne vode
  • 50 ml ulja
  • 1 mala žlica praška za pecivo
  • malo soli

Priprema
1.Popržiti sitno sjeckani luk, dodati piletinu narezanu na male kockice, začiniti i na kraju dodati narezane ćevape. Sve pržiti dok se ne ispeće.

2.Premaz:
Sve sastojke sjediniti.

3.U nauljeni lim staviti koru preklopljenu po pola, namazeti ju premazom.


4.Staviti drugu koru preklopljenu i nju posuti sa mesom. Slagati dok ne potrošimo kore. Ponegdje možete staviti i dvije kore.


5.Završeno izrezati.



6.Premazati ostatkom premaza.


7.Ispeći na 200oC

Prijatno!
Izvor coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar