Čoko-rum keks torta




Kada pomislim na tortu, prva stvar koja mi proleti kroz glavu je kako ću najverovatnije morati da provedem u kuhinji bar pola dana (ako ne i ceo), dok je ne napravim. I zaista je tako sa većinom torti, jer znate i sami koliko vremena i truda zahtevaju…zato ih obično i pravimo svega par puta godišnje, samo za neke specijalne prilike. Ali ovo nije takva torta. Ovo je torta koju ćete napraviti dok ste trepnuli, ali bukvalno! 😀 Ne peče se i sve je gotovo za nekih pola sata. A komotno može da prođe za svaku priliku, bilo da je neki specijalan povod u pitanju ili vam se samo jede nešto slatko i fino. 
Sastojci ove torte su petit keks, čokolada, rum i pečeni lešnici – neviđeno dobra kombinacija ukusa! 🙂 A u slučaju da možda niste ljubitelj ruma, samo ga izostavite i dobićete klasičnu čokoladnu varijantu. Mada, ko još ne voli rum u kolačima?! 

Sve što treba da uradite je da izlomite keks na komadiće, prokuvate mleko sa kakaom, šećerom i margarinom, dodate rum, sjedinite ovaj čoko umak sa keksima, izručite to na tanjir i oblikujete tortu, i na kraju samo prelijete čokoladnom ganache glazurom i ukrasite pečenim lešnicima. Toliko jednostavno da jednostavnije ne može! 


0 komentari:

Objavi komentar