Srce od čokolade


Sastojci
  • 100 g maslaca
  • 150 g meda od bagrema
  • prstohvat klinčića u prahu
  • ½ žličice  cimeta mljevenog
  • 2 Vanilin šećera 
  • naribana korica limuna i naranče
  • 60 g čokolade za kuhanje
  • 2 jaja
  • 60 g Kokosova brašna 
  • 200 g Pšeničnog glatkog brašna 
  • 1 Prašak za pecivo 
  • 30 ml narančina soka

Za glazuru:
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 Vanilin šećer 
  • 70 g meda od bagrema
  • 50 g maslaca


Priprema
1.Maslac i med izmiješajte.

2.Dodajte klinčić, cimet, vanilin šećer te koricu limuna i naranče.

3.Umiješajte otopljenu čokoladu, žumanjke i kokos.

4.Od bjelanjaka istucite snijeg.

5.U mješavinu s medom i maslacem naizmjence umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, snijeg od bjelanjaka i sok od naranče.

6.Smjesu izlijte u kalup u obliku srca.

7.Pecite na 175°C oko 40 minuta.

8.Čokoladu otopite na pari, dodajte vanilin šećer, med i maslac. Izmiješajte i ohladite.

9.Pečeni biskvit premažite pripremljenom glazurom.

Posluživanje
Poslužite dobro ohlađeno i po želji ukrašeno šlagom.
Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar