Sastojci
- 100 g maslaca
- 150 g meda od bagrema
- prstohvat klinčića u prahu
- ½ žličice cimeta mljevenog
- 2 Vanilin šećera
- naribana korica limuna i naranče
- 60 g čokolade za kuhanje
- 2 jaja
- 60 g Kokosova brašna
- 200 g Pšeničnog glatkog brašna
- 1 Prašak za pecivo
- 30 ml narančina soka
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 Vanilin šećer
- 70 g meda od bagrema
- 50 g maslaca
Priprema
1.Maslac i med izmiješajte.
2.Dodajte klinčić, cimet, vanilin šećer te koricu limuna i naranče.
3.Umiješajte otopljenu čokoladu, žumanjke i kokos.
4.Od bjelanjaka istucite snijeg.
5.U mješavinu s medom i maslacem naizmjence umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, snijeg od bjelanjaka i sok od naranče.
6.Smjesu izlijte u kalup u obliku srca.
7.Pecite na 175°C oko 40 minuta.
8.Čokoladu otopite na pari, dodajte vanilin šećer, med i maslac. Izmiješajte i ohladite.
9.Pečeni biskvit premažite pripremljenom glazurom.
Posluživanje
Poslužite dobro ohlađeno i po želji ukrašeno šlagom.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar