TKO JOŠ NE VOLI TIKVICE!


Sastojci
  • 3 srednje tikvice(moze se probati i sa patlidzanima)
  • 3-4 jaja
  • 100g brasna
  • 150-200 g purece šunke
  • 200g edamera,trapista ili mocarele
  • 180g kisele pavlake 12m.m.
  • so,vegeta,biber

Priprema
1.Tikvice oguliti,i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.

2.Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno.Stavimo ulje da se grije.

3.Przimo tikvice da malo porumene.Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.Takođe zdravija varijanta,mogu se peci u rerni na papiru za pecenje.Isprobala draga Zorica(Pomoravka),i otad tako radim.

4.Unutrasnjost vatrostalne posude(u ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije),tako da je svako dobijo svoju porciju.Nauljimo i stavimo red tikvica.

5.Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan,i tako dok ne potrosimo sve sastojke.Ja sam dobila tri sloja,s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom..

6.Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice.Odozgo ce mo staviti izrendan sir.

7.Pecemo na 200C oko 30 min.
Posluživanje
Najbolje tikvice posluziti tople.
izvor: http://www.sarajevo-online.com/

0 komentari:

Objavi komentar