Sastojci
- 3 srednje tikvice(moze se probati i sa patlidzanima)
- 3-4 jaja
- 100g brasna
- 150-200 g purece šunke
- 200g edamera,trapista ili mocarele
- 180g kisele pavlake 12m.m.
- so,vegeta,biber
Priprema
1.Tikvice oguliti,i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.
2.Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno.Stavimo ulje da se grije.
3.Przimo tikvice da malo porumene.Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.Takođe zdravija varijanta,mogu se peci u rerni na papiru za pecenje.Isprobala draga Zorica(Pomoravka),i otad tako radim.
4.Unutrasnjost vatrostalne posude(u ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije),tako da je svako dobijo svoju porciju.Nauljimo i stavimo red tikvica.
5.Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan,i tako dok ne potrosimo sve sastojke.Ja sam dobila tri sloja,s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom..
6.Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice.Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
7.Pecemo na 200C oko 30 min.
Posluživanje
Najbolje tikvice posluziti tople.
izvor: http://www.sarajevo-online.com/
0 komentari:
Objavi komentar